Kategoriat
C (Ahvenanmaa)

Gerhard Borg (1922) – höyrylaiva (moottorikuunari?)

Haaksirikko Bogskärin luona. Wiime wiikolla ajoi saksalainen Hampurista kotoisin olewa kolmimastoinen moottorialus Gerhard Borg karille Bogskärin luona. Gergard Borg oli matkalla täydessä puutawaralastissa Suomesta, kun se sakeassa uswassa ajoi karille ja sai muodon. Onnettomuuden sattuessa oli alus kulkenut täyttä wauhtia. Ruotsalainen hl.Gudrun, joka oli kuullut hätäsignaalit, riensi paikalle, koettaen irroittaa alusta karilta, muttei onnistunut, minkä wuoksi se otti laiwan miehistön. Haaksirikkoiset, yht. 14, mukaanluettuna myöskin kapteenin waimo ja lapset, saapuiwat Tukholmaan tiistaina. Moottorilaiwa Gerhard Berg lienee ja uponnut. (Turun Sanomat 29.7.1922 no 5471)

Hampurilainen moottorikuunari Gerhard Borg Ajoi karille 20.7. 1922 lähellä Bogskäriä, minkä jälkeen hylky ajelehti kohti Kökars Öreniä jossa se upposi. Alus oli matkalla Saksaan puutavaralastissa, kun se ajoi täydellä vauhdilla matalikolle. S/s Gudrun pelasti miehistön. (SFV kalender 1996, Sjökatastrofer i åländska vatten; Marcus Lindholm)

[Seuraavana vuonna Uusi Suomi 6.4.1923 no 77 vahvisti Gerhard Borgin haaksirikon olleen edellisvuonna Ahvenanmaan luotispiirissä ”kokonaisvahinko”]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *